ΑΡΧΙΚΗ Ακρόπολη Άμαξες Αρχ.χώροι Βίντεο Δρόμοι Εκκλησίες Θησείο Κτήρια Ιστ ξενοδοχεία Καλλιμάρμαρο
ΛυκαβηττόςΠρόσωπαΜοναστηράκιΝοσοκομείαΟμόνοια Πειραιάς ΠεριοχέςΠλάκαΠλατείεςποταμοίΠ.ΑδριανούΚάρα Ναός.Ολ.Διός Σύνταγμα Τραμ Τρένα Αθήνα Ντοκουμέντα Επαγγέλματα

Το 1958. Αρσάκειο Ψυχικού

Το 1927 η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία αγόρασε οικόπεδο 60 στρεμμάτων στο Παλαιό Ψυχικό για την ανοικοδόμηση ενός σύγχρονου σχολείου με χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας, που θα αντικαθιστούσε το «Παλαιόν Αρσάκειο» επί τής οδού Σταδίου, το γνωστό και ως Αρσάκειο Μέγαρο.
Η θεμελίωση τού νέου κτηρίου έγινε στις 23 Ιουλίου 1931, επί προεδρίας Ι. Κουντουριώτη, ενώ το σχολικό κτήριο οικοδομήθηκε το 1933, σε σχέδια των αρχιτεκτόνων Ανδρέα Κριεζή και Αναστασίου Μεταξά.
Κείμενο: https://www.arsakeio.gr/gr/
~
Το Αρσάκειο Ψυχικού είναι συγκρότημα ελληνικών ιδιωτικών σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδευτικής βαθμίδας, που εδρεύει στο Παλαιό Ψυχικό, προάστιο των Αθηνών (Αττική). Το συγκρότημα αποτελείται από Νηπιαγωγείο, σε ανεξάρτητο συγκρότημα, ενώ δύο από τα τρία Δημοτικά, το Α΄Αρσάκειο και το Β΄ Αρσάκειο Δημοτικό, τα δύο Γυμνάσια, το Α΄ και το Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο και τα τρία Λύκεια, το Α΄και το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο, καθώς και το Ενιαίο Αρσάκειο Λύκειο (πρώην Αρσάκειο Κλασικό Λύκειο) συνυπάρχουν στο κεντρικό κτήριο. Το Γ΄ Αρσάκειο Δημοτικό εδρεύει στο κτήριο, που παλαιότερα λειτουργούσε το Οικοτροφείο.
Κείμενο: Από την Βικιπαίδεια
~
Δεξιά είναι η οδός Εμμανουήλ Μπενάκη.
Φωτογράφος άγνωστος

Ανάλυση 1262 × 855
(πατήστε στην φωτογραφία να ανοίξει)
Google earth 2024
Φωτογραφία από
https://www.newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου