ΑΡΧΙΚΗ Ακρόπολη Άμαξες Αρχ.χώροι Βίντεο Δρόμοι Εκκλησίες Θησείο Κτήρια Ιστ ξενοδοχεία Καλλιμάρμαρο
ΛυκαβηττόςΠρόσωπαΜοναστηράκιΝοσοκομείαΟμόνοια Πειραιάς ΠεριοχέςΠλάκαΠλατείεςποταμοίΠ.ΑδριανούΚάρα Ναός.Ολ.Διός Σύνταγμα Τραμ Τρένα Αθήνα Ντοκουμέντα Επαγγέλματα

Αρχές του 1900. Κολωνάκι. Οδός Σουηδίας 61. 'Γεννάδειος Βιβλιοθήκη'

Η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη είναι μία από τις σημαντικότερες βιβλιοθήκες της Ελλάδας και μία από τις δύο βιβλιοθήκες της Αμερικάνικης Σχολής Κλασσικών Σπουδών στην Αθήνα. Ονομάστηκε «Γεννάδειος» προς τιμήν του Γεωργίου Γενναδίου (1786-1854), μεγάλου Διδασκάλου του Γένους και πατέρα του ιδρυτή της Βιβλιοθήκης Ιωάννη Γενναδίου, διπλωμάτη, λογίου και λάτρη των βιβλίων.
Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται σε ένα συγκρότημα κτηρίων, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής σημασίας, στους νοτιοανατολικούς πρόποδες του Λυκαβηττού.
Οι συλλογές της Βιβλιοθήκης καλύπτουν θέματα σχετικά με τη γλώσσα, τη λογοτεχνία, τις τέχνες, την ιστορία, την αρχαιολογία και τη φιλοσοφία. Επιπλέον, διαθέτει τα προσωπικά αρχεία γνωστών πολιτικών. Συνολικά, οι συλλογές της ξεπερνούν τους 100.000 τόμους και συνεχίζουν να αυξάνονται.
Η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο μελέτης της ελληνικής ιστορίας, λογοτεχνίας και τέχνης.
Παράλληλα, λειτουργεί ως ερευνητικό κέντρο συμμετέχοντας σε ερευνητικά προγράμματα, καθώς και σε προγράμματα ψηφιοποίησης.
Ο ρόλος της στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας είναι κομβικός καθώς αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού φιλοξενώντας διαλέξεις, σεμινάρια, συναυλίες, εκθέσεις και εκδόσεις.
Κείμενο: Από την Βικιπαιδεια
~
Βοσκός με τα πρόβατά του μπροστά στην είσοδο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, ενώ η γύρω περιοχή είναι ακόμα χωράφια.
Στο φόντο οι πρόποδες του Λυκαβηττού.
Αρχείο: Ε.Ρ.Τ
Φωτογράφος άγνωστος

Ανάλυση 1097 × 850
(πατήστε στην φωτογραφία να ανοίξει)
Το 2022
Το 2021
Φωτογραφία από την Βικιπαίδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου