ΑΡΧΙΚΗ Ακρόπολη Άμαξες Αρχ.χώροι Βίντεο Δρόμοι Εκκλησίες Θησείο Κτήρια Ιστ ξενοδοχεία Καλλιμάρμαρο
ΛυκαβηττόςΠρόσωπαΜοναστηράκιΝοσοκομείαΟμόνοια Πειραιάς ΠεριοχέςΠλάκαΠλατείεςποταμοίΠ.ΑδριανούΚάρα Ναός.Ολ.Διός Σύνταγμα Τραμ Τρένα Αθήνα Ντοκουμέντα Επαγγέλματα

Το 1950. Πλατεία Ομονοίας. Εργατική Πρωτομαγιά

Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση.
Από αριστερά ο πρώτος δρόμος είναι η οδός Σταδίου, ο επόμενος δρόμος είναι η οδός Αθηνάς όπου βρίσκονται τα ξενοδοχεία  «Μπάγκειον» και «Μέγας Αλέξανδρος».
Το αριστερό κτήριο είναι το ξενοδοχείο «Μπάγκειον» του 1890 (υπάρχει και σήμερα), σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ, κτίστηκε με χρηματοδότηση από τον εθνικό ευεργέτη Ιωάννη Μπάγκα, (1814-1895).
Στην δίπλα γωνία της οδού Αθηνάς, είναι το δίδυμο κτήριο με το «Μπάγκειον», το ξενοδοχείο «Μέγας Αλέξανδρος», του 1889, (υπάρχει και σήμερα), επίσης με δαπάνη του Ιωάννη Μπάγκα, και σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ.
Στο βάθος αριστερά είναι η οδός Πειραιώς, στην δεξιά γωνία στο διώροφο κτήριο είναι το καφενείο «Βυζάντειον».
Απέναντι δεξιά είναι η οδός Αγίου Κωνσταντίνου, και στην αριστερή γωνία είναι το πολυώροφο φαρμακείο του Πέτρου Μπακάκου, (μέγαρο Αντρικίδη), του 1939, το κλασικό σημείο συνάντησης στην γωνία της οδού Αγίου Κωνσταντίνου.
Το φαρμακείο υπάρχει και σήμερα και βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το γνωστό γωνιακό κτήριο, επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου αριθμός 3.
Αρχείο: Κώστα Μεγαλοκονόμου
Φωτογραφικό Αρχείο: Μουσείου Μπενάκη

Ανάλυση 897 x 671
(πατήστε στην φωτογραφία να ανοίξει)
Το 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου