ΑΡΧΙΚΗ Ακρόπολη Άμαξες Αρχ.χώροι Βίντεο Δρόμοι Εκκλησίες Θησείο Κτήρια Ιστ ξενοδοχεία Καλλιμάρμαρο
ΛυκαβηττόςΠρόσωπαΜοναστηράκιΝοσοκομείαΟμόνοια Πειραιάς ΠεριοχέςΠλάκαΠλατείεςποταμοίΠ.ΑδριανούΚάρα Ναός.Ολ.Διός Σύνταγμα Τραμ Τρένα Αθήνα Ντοκουμέντα Επαγγέλματα

Το 1960. Πλατεία Συντάγματος. Οδός Φιλελλήνων

Αριστερά επί της οδού Φιλελλήνων και της οδού Μητροπόλεως το νέο πολυώροφο κτήριο, που ανεγείρεται στη θέση του 'Μεγάρου Παχύ', (του 1865, κατεδάφιση το 1959), για να στεγάσει τα γραφεία ιδιοκτησίας του Ταμείου Ασφαλίσεως Προσωπικού της ΔΕΗ.
Πίσω από τις κολώνες τα κτήρια που διακρίνονται από αριστερά είναι το 'Μέγαρο Κωνσταντίνου Νικολούδη', κατασκευής του 1925.
Η κατεδάφιση του Μεγάρου θα αρχίσει σταδιακά τον Αύγουστο του 1963, και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 1964.
Στην θέση αυτού του κτηρίου σήμερα, είναι η αριστερή πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών
Δίπλα διακρίνεται το 'Μέγαρο Αντρέα Κορομηλά', στο ισόγειο του στέγαζε το ζαχαροπλαστείο του 'Ζαβορίτη'. 
Η κατεδάφιση θα γίνει το 1963.
Στην θέση αυτού του κτηρίου σήμερα, είναι η δεξιά πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών.
Στην δεξιά γωνία της Ερμού είναι το ξενοδοχείο «Grand Hotel d' Angleterr», μετέπειτα «ξενοδοχείο της Αγγλίας», στο ισόγειο ήταν το γνωστό ζαχαροπλαστείο του 'Παπασπύρου', η είσοδος του ήταν από την οδό Ερμού, η κατεδάφιση έγινε το 1961.
Το κτήριο με τις τέντες, στην γωνία με την Καραγιώργη Σερβίας, είναι το 'Μέγαρο Πάλλη', κατασκευής του 1910-1911, σε σχέδια του αρχιτέκτονα 'Αναστασίου Μεταξά', υπάρχει και σήμερα, και φιλοξενεί το κατάστημα 'Public'.
Δίπλα επί της Καραγιώργη Σερβίας, το αριστερό νέο κτήριο, βρίσκεται στην θέση της 'οικίας Καλλιγά', έργο 'Τσίλλερ', η κατεδάφιση έγινε το 1957.
Δεξιά, το 'Μέγαρο Γιαννόπουλου' όπου στεγάστηκε το 'Μέγα Ξενοδοχείον των Αθηνών', και το βιβλιοπωλείο του 'Ελευθερουδάκη' (η κατεδάφιση θα γίνει το 1963).
Πηγή: lifo
Φωτογράφος άγνωστος

Ανάλυση 1280 × 855
(πατήστε στην φωτογραφία να ανοίξει)
Το 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου