ΑΡΧΙΚΗ Ακρόπολη Άμαξες Αρχ.χώροι Βίντεο Δρόμοι Εκκλησίες Θησείο Κτήρια Ιστ ξενοδοχεία Καλλιμάρμαρο
ΛυκαβηττόςΠρόσωπαΜοναστηράκιΝοσοκομείαΟμόνοια Πειραιάς ΠεριοχέςΠλάκαΠλατείεςποταμοίΠ.ΑδριανούΚάρα Ναός.Ολ.Διός Σύνταγμα Τραμ Τρένα Αθήνα Ντοκουμέντα Επαγγέλματα

Το 1889. Οδός Πειραιώς 35. Κέντρο. Η οικία 'Γεωργίου Βλαχούτση' «Ωδείο Αθηνών»

Στις 10 Ιανουαρίου 1873 έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του Ωδείου Αθηνών στην οικία Γ. Βλαχούτση.
Το ακίνητο είχε πια περιέλθει στο ελληνικό δημόσιο ύστερα από δωρεά της οικογένειας. Παραβρέθηκαν ο βασιλιάς Γεώργιος Α΄ και η βασίλισσα Όλγα, ενώ τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε σε ο γραμματέας του Συλλόγου Ωδείου Αθηνών Γρ. Παπαδόπουλος.
Τη μεγαλύτερη πρόοδο το Ωδείο τη γνώρισε την περίοδο 1891 ως το 1924, επί διευθύνσεως Γεωργίου Νάζου, ο οποίος συνέδεσε όλη του τη ζωή με το Ωδείο.
Το κτήριο υπάρχει ακόμα, αλλά το Ωδείο Αθηνών στεγάζεται εδώ και πολλά χρόνια σε άλλο χώρο.
Κείμενο από: ΕΛΙΑ
~
Σήμερα το κτήριο (του 1834) (Οικία Γεωργίου Βλαχούτζη - Ωδείο Αθηνών), στεγάζει το «K.Y.A.Δ.Α», Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων.Το Ωδείο Αθηνών βρίσκεται πλέον εδώ και πολλά χρόνια στην Ρηγίλλης & Βασ.Γεωργίου Β΄ 17-19.Κείμενο από: Η Αθήνα του 19ου και 20ου αιώνα / Athens photo gallery~Ήταν η πρώτη στέγη του Ωδείου Αθηνών, από το οποίο πέρασαν μεγάλα ονόματα, όπως η Μαρία Κάλλας, ο Νίκος Σκαλκώτας, ο Δημήτρης Μητρόπουλος και ο Μανόλης Καλομοίρης.Εκεί βρίσκεται η παλαιότερη σωζόμενη αίθουσα λυρικού θεάτρου της Αθήνας.Κείμενο και φωτογραφία από: 
mixanitouxronou.gr

Φωτογράφος άγνωστος

Ανάλυση 871 x 581
(πατήστε στην φωτογραφία να ανοίξει)
Η οικία Βλαχούτζη
Ωδείο Αθηνών
Φωτογραφία από
Ανάλυση 1132 x 427
Το 2019
Το 2022
google earth 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου