ΑΡΧΙΚΗ Ακρόπολη Άμαξες Αρχ.χώροι Βίντεο Δρόμοι Εκκλησίες Θησείο Κτήρια Ιστ ξενοδοχεία Καλλιμάρμαρο
ΛυκαβηττόςΠρόσωπαΜοναστηράκιΝοσοκομείαΟμόνοια Πειραιάς ΠεριοχέςΠλάκαΠλατείεςποταμοίΠ.ΑδριανούΚάρα Ναός.Ολ.Διός Σύνταγμα Τραμ Τρένα Αθήνα Ντοκουμέντα Επαγγέλματα

Το 1930. Σταθμός Λαρίσης

Ταξί μπροστά στον σταθμό, στην οδό Θεόδωρου Δηλιγιάννη.
Ο Κεντρικός Τερματικός Σιδηροδρομικός Σταθμός Αθήνας Ν. Αττικής ''ΑΘΗΝΑ'', ανεπίσημα γνωστός ως "Σταθμός Λαρίσης", εξυπηρετούνται τα υπεραστικά δρομολόγια των επιβατικών και εμπορικών τρένων προς τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκίδα, το Αεροδρόμιο Αττικής, το Κιάτο, την Καλαμπάκα και το Λειανοκλάδι. Αποτελεί τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό στην Ελλάδα και έναν από τους μεγαλύτερους στα Βαλκάνια. Ο σταθμός εξυπηρετεί και δρομολόγια Προαστιακού Σιδηροδρόμου (Siemens Desiro) InterCity (HellasSprinter) και Απλών (MAN2000), όπως και άλλοι σταθμοί στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας. Ανήκει στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας (Ο.Σ.Ε.)
Ο σταθμός εγκαινιάστηκε στην αρχική του μορφή στις 30 Ιουνίου 1884 με ένα κτήριο που έγινε γνωστό με το όνομα Σταθμός Πελοποννήσου, λόγω της περιοχής που εξυπηρετούσε σιδηροδρομικώς. Το 1904, σε πολύ μικρή απόσταση από τον Σταθμό Πελοποννήσου, εγκαινιάστηκε ο λεγόμενος «Σταθμός Λαρίσης», αρχικός ιδιοκτήτης του οποίου ήταν οι Σιδηρόδρομοι Ελληνικού Κράτους (Σ.Ε.Κ.)

Από την Βικιπαίδεια
Φωτογράφος άγνωστος

Ανάλυση 1062 x 599
(πατήστε στην φωτογραφία να ανοίξει)
Το 2014
Το 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου